Într-un editorial care a însoțit acel studiu, Nancy K.

Într-un editorial care a însoțit acel studiu, Nancy K.

Psoriazis actual (două puncte) Istoricul psoriazisului (un punct) Istoricul familial al psoriazisului (unul) Dactilită (una) Formarea osului articular nou-juxta (una) Negativitatea factorului reumatoid (una) Distrofia unghiilor (una)

Pregătirea se bazează pe o examinare fizică, prelucrarea sângelui și imagistica articulațiilor potențial implicate. Anomaliile de laborator pot include markeri ridicați ai inflamației, cum ar fi rata de sedimentare a eritrocitelor sau proteina C-reactivă, dar nu există biomarkeri mai specifici, cum ar fi factorul reumatoid și anticorpii anti-citrullinați tipici ai artritei reumatoide. De asemenea, pacienții pot fi anemici.

S-a dovedit că sonografia este utilă în diagnosticul artritei psoriazice. Într-un studiu recent realizat de Grupul pentru cercetare și evaluare a psoriazisului și artritei psoriazice, care a comparat rezultatele ultrasunetelor pentru 50 de pacienți cu artrită psoriazică și 50 de controale, modificările enteziale mai frecvent întâlnite la pacienți au inclus entezofite, eroziuni, îngroșare și hipoecogenitate în șase entezii specifice. site-uri precum inserția tendonului lui Ahile în calcaneu.

O altă prezentare la reuniunea anuală virtuală a ACR a constatat că factorii de risc pentru progresia la artrita psoriazică au inclus obezitatea, prezența artralgiei, psoriazisul sever, istoricul uveitei, psoriazisului scalpului, psoriazisului unghiilor și având o rudă de gradul I cu artrită psoriazică.

"Conceptul de prevenire a artritei psoriazice a câștigat un interes crescut, având în vedere limitarea fizică și calitatea slabă a vieții cu care se confruntă pacienții, împreună cu ratele reduse de remisie observate cu utilizarea terapiilor disponibile în prezent," au afirmat autorii acestui raport. "Trecerea de la psoriazis la artrita psoriazică oferă o fereastră unică de oportunitate pentru identificarea persoanelor cu risc crescut de artrită psoriazică, pentru a studia și implementa strategii preventive."

Experții sunt de acord că severitatea psoriazisului și localizarea locurilor afectate sunt caracteristici predictive importante. Într-un studiu, a avea trei sau mai multe zone afectate de psoriazis a fost asociat cu un risc crescut de peste două ori mai mare de a dezvolta psoriazis, iar leziunile scalpului au fost asociate cu un risc de aproape patru ori mai mare.

Implicarea unghiilor a fost asociată cu entezită sau inflamație în care unitatea unghiei este atașată la tendonul extensor. Se consideră că entezita și afectarea unghiilor se dezvoltă înainte de inflamația articulațiilor. Boala unghiilor poate reprezenta imunoreactivitate crescută sau poate fi de fapt o fază timpurie a artritei psoriazice, predictivă a bolii clinice, au sugerat studiile.

De asemenea, s-a constatat că punerea unghiilor este legată de dezvoltarea artritei psoriazice în cohorta de psoriazis din Toronto, într-un studiu care a inclus 464 de pacienți cu boală de piele, dintre care 51 au raportat ulterior simptome musculo-scheletice. Dintre această cohortă, riscul relativ de progresie cu înțepătura unghiilor într-o analiză multivariată a fost de 2,51 (95% CI 1,37-4,49, P = 0,002).

A avut vreodată uveită, de asemenea, a fost asociat cu dezvoltarea artritei psoriazice (RR 31 urotrin romania,5, IC 95% 5,06-195,8, P = 0,0002).

O altă caracteristică a bolii timpurii care poate fi predictivă este dactilita. Într-un studiu din Marea Britanie pe 177 de pacienți prezentați într-o sesiune de afiș la reuniunea anuală virtuală ACR, eroziuni au fost detectate cu ultrasunete semnificativ mai des la pacienții care au avut dactilită (31,9% față de 12,8%, P = 0,004).

Legătura dintre artrita psoriazică și obezitate poate fi legată de inflamația sistemică crescută legată de eliberarea citokinelor de către țesutul adipos, de încărcarea mecanică crescută la nivelul articulațiilor și de dislipidemia legată de obezitate.

Privind spre tratament

Pacienții sunt clasați inițial ca având boli ușoare, moderate sau severe, a explicat Husni. "Pentru un pacient cu boală ușoară ale cărui laboratoare sunt normale, una sau două articulații sunt afectate, iar imagistica nu a arătat nicio afectare ireversibilă, am putea oferi un tratament oral, cum ar fi apremilast [Otezla] sau metotrexat."

"Dar dacă există anomalii ale sângelui, număr mai mare al articulațiilor și modificări erozive ale imagisticii, tindem să fim mai agresivi, folosind substanțe biologice precum [factorul de necroză tumorală] sau inhibitorii [interleukinei] -17," ea a spus.

O multitudine de opțiuni pentru tratament – de la agenții convenționali mai în vârstă la cei aprobați recent – oferă o mare varietate de opțiuni pentru pacienții individuali, care vor fi explorate într-o altă parte a acestei serii Clinical Challenge.

Husni a spus: "Este un moment foarte bun pentru a avea artrită psoriazică, deoarece avem atât de multe opțiuni de tratament în comparație cu acum 10 ani."

Dezvăluiri

Husni a raportat relații financiare cu AbbVie, Janssen, Sanofi, Genzyme / Regeneron, UCB, Novartis și Lilly.

Asocierea dintre nivelurile serice de potasiu – chiar și la "normal" concentrațiile – și riscul crescut de mortalitate pe toate perioadele pe termen scurt, semnalează necesitatea critică pentru mai multe cercetări, o monitorizare mai atentă a pacienților și o vigilență sporită pentru realizarea și menținerea normokaliemiei, avertizează experții.

"Pe baza rezultatelor noastre, clinicienii ar trebui să monitorizeze cu siguranță pacienții din „zona gri”," Maria Lukács Krogager, MD, de la Universitatea Aalborg din Danemarca, coautor al unui studiu publicat în European Heart Journal, a declarat pentru MedPage Today.

S-au adăugat autorii unui editorial însoțitor, Bertram Pitt, MD, al Facultății de Medicină a Universității din Michigan din Ann Arbor și Patrick Rossignol, MD, dr., Al Centrului Hospitalar Universitar de Nancy din Franța: riscurile de mortalitate pe termen scurt asociate cu potasiul seric la pacienții cu hipertensiune arterială trebuie considerat ca fiind un "apel de trezire."

Pentru studiu, care a implicat o cohortă de 44.799 de pacienți tratați cu medicamente pentru hipertensiune, chiar și abaterile minore în intervalul normal (3,5-5,0 mmol / L) au fost asociate cu un risc semnificativ crescut de 90 de zile de mortalitate pentru toate cauzele. Aceste niveluri au scăzut la capătul superior al intervalului normal (>Raport de pericol 4,7 mmol / L [HR] 1,48) și la capătul inferior al normalului (3,5-3,7 mmol / L; HR 1,70; și 3,8 până la 4,0 mmol / L; HR 1,21).

"În ciuda utilizării pe scară largă a diureticelor și a altor medicamente care influențează nivelul de potasiu la pacienții cu hipertensiune arterială, nu a fost efectuată o căutare a valorilor optime ale potasiului seric," Spuse Krogager. "Intervalul normal de potasiu este definit pe baza indivizilor aparent sănătoși. Rezultatele actuale sugerează că această abordare este problematică atunci când se evaluează riscul de mortalitate pe termen scurt."

Analiza a arătat că mortalitatea în raport cu șapte niveluri de potasiu predefinite a fost în formă de U, cu cea mai mică mortalitate în intervalul 4,1-4,4 mmol / L. Krogager a spus că potasiul seric este un factor de risc sau un marker de risc. Cu toate acestea, monitorizarea concentrațiilor serice de potasiu la pacienții cu hipertensiune arterială imediat după inițierea tratamentului antihipertensiv ar putea îmbunătăți supraviețuirea.

"Numărul potențial de decese este uluitor, având în vedere incidența crescândă a hipertensiunii arteriale în populația noastră în vârstă și dovezile recente care sugerează necesitatea unei scăderi mai intense a tensiunii arteriale," Pitt și Rossignol au scris. "În timp ce viitoarele studii prospective vor fi necesare pentru a verifica nivelul exact de potasiu asociat cu decesul la o populație mai largă de pacienți cu hipertensiune, rămâne faptul că nivelurile de potasiu considerate în intervalul normal de mulți medici și adesea ignorate, sunt asociate cu o creștere risc de moarte."

Cercetătorii au sugerat că studiile viitoare ar trebui să se concentreze pe frecvența măsurării potasiului, fluctuațiile potasiului în timp și efectul reglării potasiului asupra mortalității. Rezultatele preliminare ale noului lor studiu asupra pacienților cu hipertensiune și hiperkaliemie indică faptul că normalizarea potasiului este asociată cu o supraviețuire îmbunătățită de 90 de zile, a spus Krogager.

Rezultatele unui studiu spaniol par să susțină această constatare. La 2.164 de pacienți consecutivi cu insuficiență cardiacă acută urmată pentru o mediană de 2,8 ani după externarea în spital, analiza datelor de monitorizare pe termen lung a arătat că normalizarea potasiului a fost independent asociată cu un risc mai mic de mortalitate (P = 0,001).

În schimb, concentrațiile anormale persistente de potasiu seric au fost asociate cu un risc mai mare de deces comparativ cu nivelurile serice de potasiu care au fost menținute în intervalul normal sau care au revenit la normal, Julio Núñez, MD, dr., De la Hospital Clinico Universitario de Valencia, Spania și colegii au raportat online în Circulation.

"Aceste descoperiri susțin necesitatea unei monitorizări atente a potasiului seric după un episod de insuficiență cardiacă acută decompensată," au scris cercetătorii. "În plus, sugerează că menținerea nivelurilor serice de potasiu în intervalul normal poate fi considerată o țintă terapeutică."

Într-un editorial care a însoțit acest studiu, Nancy K. Sweitzer, MD, dr. Și Sophia Airhart, MD, ambele de la Universitatea din Arizona Sarver Heart Center din Tucson, au menționat că, deși hiperkaliemia a fost asociată cu moartea subită, mortalitatea generală a fost determinată de toate cauzele cardiovasculare și decesele legate de insuficiența cardiacă (71,7%, respectiv 31,7%). "Aceste dovezi sugerează o asociere mai nuanțată care justifică o evaluare suplimentară," au avertizat.

Nici o corecție a hiperkaliemiei nu a fost făcută la 60,2% din ocaziile de măsurare, au subliniat editorialiștii. "Această observație puternică și semnificativă, în asociere cu riscul de mortalitate elucidat în manuscris, este un apel către o vigilență sporită în comunitatea clinică pentru a realiza și a menține normokaliemia."

Studiile efectuate pe pacienți care trăiesc în comunitate demonstrează, de asemenea, o asociere între nivelurile serice de potasiu și mortalitatea cauzată de toate cauzele, bolile cardiovasculare (BCV) și decesul non-BCV, în special la pacienții cu diuretice.

Rezultatele unei analize a datelor grupate din Studiul Multi-Etnic al Aterosclerozei și Studiul de Sănătate Cardiovasculară au arătat că pacienții ne-spitalizați cu un potasiu seric de 5,0 mmol / L sau mai mare au avut un risc cu 41% mai mare de mortalitate din toate cauzele, independent de funcția renală sau alți factori de risc ai BCV. Astfel de pacienți au avut, de asemenea, un risc cu 50% mai mare de deces prin BCV și un risc cu 40% mai mare pentru decesul fără BCV comparativ cu pacienții cu un nivel seric de potasiu în intervalul de 4,0-4,4 mmol / L, a raportat Jan M.